Intervju og vernissage | Sigurd Widenfalk «UR NY»

av Redaksjonen lørdag 29. okt / 10:50 | 1 kommentarer

Jeg og Bjarne Melgaard har kanskje ikke så mye til felles, men det er i hvert fall én ting vi er enige om: En av favorittfotografene våre heter Sigurd Widenfalk. Ryktene skal ha det til at etter at Melgaard tok i bruk bildene Widenfalk tok av ham for Smug#2 økte responsen på et gay datingnettsted med over 100%.

Ikke at Widenfalk er en fotograf som nødvendigvis er opptatt av å få folk til å se mest mulig bra ut. Kanskje heller tvert i mot. Noen Widenfalk-bilder er så ærlige at det grenser mot det ubehagelige å betrakte dem. Eller som blurben på facebook-eventet sier det: «I sitt arbeide forsterker han den menneskelige tilstedeværelsen i et følsomt abstrakt perspektiv.»

I dag åpner han sin første utstilling i Oslo. You Are New York er en samling portretter, landskapsbilder og stilleben tatt i løpet av de siste par årene i New York.

Smug.no vil naturligvis markere begivenheten med en liten prat med fotografen.

Hei Sigurd, gratulerer med utstilling! Du er svensk og bor i New York … men er ofte i byen. Hva er din forbindelse til Oslo egentlig?
– Jeg er født i Oslo, og har norske foreldre, men er vokst opp i Sverige. Før New York bodde jeg noen år i Oslo. Nå kommer jeg hit i blant for å besøke familie og venner.

Utstilllingen heter You Are New York. Hvorfor det?
«UR NY», eller «you are New York» er et ordspill. Direkte oversatt betyr «UR NY» på svensk «fra New York», men det betyr naturligvis også «du er New York». Fortellingene i bildene til denne utstillingen er om og fra New York.

Når er bildene tatt? Og hvor? Er alle fra New York?
– Hovedsaklig er idéene og bildene ting jeg har holdt på med i to år. De er tatt i studioet mitt i Bushwick og i gatene i området rundt. Noen av bildene er fra Norge.

Du har assistert noen ganske store hot shot-fotografer i New York. Hvordan er det å jobbe med disse?
– Det gjorde at jeg fikk opp øynene for potensialet som ligger i foto; at det finnes like mange måter å jobbe på og betrakte foto på, som det finnes fotografer. Noe som kjennetegner New York og de fotografene som lykkes der, er at de aldri gir opp. De har et sterkt ønske om å lykkes, samtidig som de vet å sette stor pris på sine medarbeidere. De vet at teamet gjør det mulig for dem å få til de bildene de vil.

Hvordan vil du definere deg selv som fotograf? Noen ting du er bestemt opptatt av?
– Jeg prøver alltid å fange et emosjonelt uttrykk i den personen jeg fotograferer. En annen side ved fotografiene mine handler om tid.

Vi har en sånn Oslo vs [hvilkensomhelst by]-spalte på Smug.no. Hva er bedre i New York enn i Oslo, og omvendt: hva er bedre i Oslo enn i New York?
– Det beste med New York er defenitivt jobbmulighetene og mangfoldet som finnes der. Men det er ikke noe lett sted å overleve, noe som bare gjør det mer interessant. Det beste med Oslo er sosialdemokratiet og medmenneskeligheten, pene piker og temperaturen om sommeren.

Vernissagen er allerede kl 12 i dag. Det blir kos. Men hvor er nachspielet!?
– Vent litt, jeg skal bare sjekke horoskopet …

Galleri Albin Art, Briskebyveien 42, vernissage i dag kl 12.00. Utstillingen står fra 29. oktober til 10. november, klokken 10.00 – 19.00.Kommentarer  

profilbilde

Fete bilder!

Postet av , lørdag 29. okt / 15:11

Legg til kommentar


Tilbake til forsiden!