Spist | Eger Café

av Redaksjonen søndag 23. okt / 18:53 | 14 kommentarer

Oslo Sentrum, hva er problemet ditt egentlig? Vi fikk en sms fra en Londonkompis på lørdag som hadde en lang mellomlanding mellom Tromsø og London: «I am rather predictably on Karl Johans Gate. Just give me a place and a street and I’ll meet you there!» Å, faen. Hvor tar man med en Londonkompis for en kaffe og muligens en matbit i Oslo sentrum? Café Con Bar? (for sad, Kunstnernes Hus? (for langt unna + Høstutstillingsmas), Peppes Pizza? Vi endte opp med å foreslå Eger Café i Øvre Slottsgate. Det ser jo litt swanky ut, i hvert fall, tenkte vi.

Det første som møter oss er et halvtomt lokale med en sur servitør som ser ut som en sinna fribryter i ansiktet, og som sier at det er spiseplikt på alle bordene. Ok, vi har jo snakket om at vi kanskje skulle ta en matbit, så hvorfor ikke? Menyen blir slengt på bordet som en ordre, og det første vi noterer oss er at den følger et slags filologisk tema: at det må være minst én skrivefeil i hver rett. Interessant … (Selvsyn på Egers hjemmeside.)

Innholdet i menyen er ikke like interessant. Valgets kvaler står mellom tre uinspirerte, generiske cafésalater som alle inneholder tre eller mer av følgende farsotter fra 90-tallet: ruccola, pesto, fetaost, soltørket tomat og balsamico (og hvem har egentlig «sommersalat» på menyen i slutten av oktober?); fire sandwicher, deriblant en «kylling spesial», som vi kan lukte over hele lokalet i form av svidd cheddar og en «grønn glede», som inneholder «marinert salat» (ja, faktisk), «spinat i guacomole» og både noe de kaller «alfa-alfa», i tillegg til bønnespirer. Komplett galskap, med andre ord.

På slutten av menyen finner vi tre retter i en «raw food»-meny. Vi tenker: hvis vi ikke kan spise godt, kan vi i det minste spise sunt, og går begge for «raw food gryte», til fribryterens bifall: «Den er kjempegod.» Ok, han var visst ikke så sur likevel.

Men det viste seg snart at vi skulle komme til å savne den svidde cheddaren. Raw food-gryta kommer på bordet i form av en haug opphakket kål (brokkoli, blomkål, rødkål) og gulerøtter, og en slags saus/dressing laget av moste tomater. Grønnsaksmassen er holdes originalt nok oppe av en agurk skåret på langs, surret rundt som en slags borgmur.

Den ukokte kålstuingen kunne kanskje vært en god idé – om kjøkkenet hadde tatt bryet med å sette smak på den. Alle som har laget litt salater vet at når man jobber med rå grønnsaker blir andelen bitterstoffer i maten veldig høy. For at man ikke skal sitte igjen med en emmen følelse i ganen, må man derfor balansere bitterstoffene med salt, syre, sødme eller fett. Helst litt av alt. Men å smake til maten er tydeligvis ikke greia til kjøkkenet på Eger. Vi blir litt usikre på om de faktisk HAR et kjøkken mens vi sitter der. Så da er vi tilbake til start: hva slags sted er det som har spiseplikt uten å ha en ordentlig meny?

Et sted som er laget for å skvise penger ut av folk en eller to ganger, og aldri mer. Det er den slags sted. Er det forresten noen som har en formening om hvor man skal ta med seg folk på formiddagen i Oslo sentrum? Tips mottas med takk.

Kommentarer Side: 1 2 (14totalt)

profilbilde

Bacchus i kirkerista seff. like ved stortorvet.

Postet av ., torsdag 22. des / 14:35

profilbilde
Brasserie France

Beste i sentrum.

Postet av , fredag 18. nov / 11:26

profilbilde

Illegal burger/revolver/mono/cafè sør!

Postet av , søndag 30. okt / 21:04

profilbilde
LOKK

Nyoppstartede LOKK, fantastisk gode supper ++ lagd av dyktige kokker med bra bakgrunn.Åpen fra 11.00.Fint lokale også. www.lokkoslo.no

Postet av sweetface, mandag 24. okt / 16:54

profilbilde
LOL BACK @ U

Kanskje dette var et måltid spist for 2 uker siden?

Postet av , mandag 24. okt / 16:25

profilbilde
høstutstillingen

stengte for 2 uker siden, looool

Postet av , mandag 24. okt / 14:52

profilbilde

f… hvordan kunne vi glemme Mono! Hvis de har åpent så tidlig som kl 12, da.

Postet av Red., mandag 24. okt / 02:48

profilbilde

ilu tina <3

Postet av , mandag 24. okt / 01:30

profilbilde
Ikke fra Oslo

Var innom Olympen (Lompa) på Grønland sist jeg var i Oslo. Bra mat der! Cafè Mono hadde også en heftig god burger 🙂

Postet av Tina, mandag 24. okt / 00:13

profilbilde
Xich Lo

Xich Lo i SAMME bygning, altså en rulletrapp og en trapp opp har lunsj– og kveldsmeny + dødsgod mat. Til lunsj bør du prøve bun thit nuong!

Postet av Tekå, søndag 23. okt / 21:22

Legg til kommentar


Tilbake til forsiden!