Film | 30 minutes or less

av Tora Greve mandag 10. okt / 18:17 | 2 kommentarer

Er det greit å lage humor av vår samtids store skrekk, bombemenn, og da særlig hvis humoren baseres på en sann historie? I følge regissør Ruben Fleischer er det helt greit. Og tja, hvorfor ikke?

Dwayne og Travis, dum & dummere, spilt av Danny McBride og Nick Swardson, planlegger å hyre en leiemorder for å drepe den lite hyggelige faren til Dwayne. Han har noen millioner på bok, og det er akkurat hva de trenger til å kunne realisere solstudio/horehus-drømmene sine. Men leiemorderen koster penger, og hvor skal de få pengene fra? Jo, ved å overfalle en eller annen og tvinge på vedkommende en bombevest, for så å true denne personen til å rane en bank – for så å tvinge ham til å gi pengeutbyttet tilbake til dem. Ja, her har de en skuddsikker plan. Tror de.

Offeret blir pizzabudet Nick, spilt av Jesse Eisenberg (The Social Network, Zombieland). Han og hans supre kompis Chet (Aziz Ansari) går i gang med å oppfylle kravene til utpresserne, men ting går ikke helt som forventet.  30 minutes or less er en real guttefilm, med banal humor, pizza & øl, bilkjøring og pang-pang inkludert. Høres ikke så gæli ut synes vel mange.

Det som derimot ødelegger filmens «kul film»-potensial og som bidrar til å punktere mye av tempoet i filmen, er de mange og laaaange dialogene. Det blir litt vel mye pjatt, rett og slett. Noen morsomme øyeblikk også, men flere kjedelige. At Eisenberg ikke helt tar av som komiker i denne filmen, og at Aziz Ansari overspiller rollen sin, bidrar vel, men jeg mistenker at det er dårlig manus som aller mest virker inn.

Danny McBrides styggdeilige grise-humor, actionfylte bilscener og fet bakgrunnsmusikk drar filmen opp et par hakk. Men alt i alt: hvorfor ikke bare se tv- serien Eastbound & Down med McBride i hovedrollen  i stedet?


30 minutes or Less
har premiere 14. oktober og kan ses på Ringen og Saga.

Kommentarer  

profilbilde

hahahaha

Postet av , tirsdag 11. okt / 22:26

profilbilde

hei tora bra tora

Postet av , tirsdag 11. okt / 01:18

Legg til kommentar


Tilbake til forsiden!