Intervju | Kjendistegneren

av Nadda Noor søndag 09. okt / 11:47 | 14 kommentarer

Den selvlærte kunstneren Jhonatan Kalsnes er en normal ungdomsgutt med en unormal hobby; han tegner portretter av kjendiser. Ganske befriende sier han det rett ut: «Jeg er en gutt som er veldig opptatt av kjendiser». Sånt liker vi!

Mye har skjedd i livet til den blide 18-åringen fra Ellingsøy den siste tiden. Han har gått fra å tegne Spice Girls til Tone Damli Aaberge, fått kunsternavnet «Kjendistegneren», flyttet til Perth i Australia og hatt sin første utstilling. Ja, kanskje er han Norges eneste ordentlige kjendistegner akkurat nå, en som med stor lidenskap for blyanttegninger av utenlandske og norske kjendiser gjenopptar en kunstform som muligens har gått litt i glemmeboka.Vi tok en kort prat med Jhonatan om kjendiser, Jhonatan, tegninger og mer kjendiser!

Hvorfor tegner du kjendiser? Tegner du ofte?
– Jeg tegner kjendiser fordi at det er mennsker alle kjenner til, og fordi man ser likheter og ulikheter enklere enn hvis jeg bare tegner vanlige mennesker som nesten ingen kjenner til. Ja, jeg tegner hver eneste dag! Nå har jeg jo flyttet til Australia, pappa fikk seg jobb i Perth og jeg tar et friår fra skolen. Så jeg bruker en god del tid på å tegne kjendiser! Jeg liker best å tegne Tone Damli Aaberge, Justin Bieber og Selena Gomez.

Hvor lenge har du holdt på som kjendistegner?
– Jeg startet å tegne som 3-åring, og da tegnet jeg kjente figurer fra barne-tv. Ettersom jeg ble litt eldre gikk det over til Emma fra Spice Girls. Så man kan vel si at jeg har holdt på med det hele livet.

Hva er ditt forhold til kjendiser, møter du på noen? 
– Jeg elsker kjendiser, og jeg tegner kjendiser! Jeg prøver å gi bort alle tegningene mine til alle kjendiser jeg tegner. Ihvertfall de norske! Jeg har jo møtt og tegnet Alexander Rybak, Tone Damli Aaberge, Samsaya, Venke Knutson, Maria Mena, nesten alle fra Hotel Cæsar og flere. Når det gjelder av de som er internasjonale kjendiser er det kun Emma fra Spice Girls som har fått tegningen min. Men det var ei venninne som ga den til Emma for meg. 

Hvem er din favorittkjendis?
– Tone Damli Aaberge! Tone er ei vakker jente med en fantastisk personlighet. Helt klart en favoritt. Jeg skal heller ikke legge sjul på at det er Tone jeg har tegnet mest.

Hva er dine fremtidsplaner da? 
– Jeg vet ikke helt hva jeg vil enda. Alt jeg vet er at det var kjempe gøy å ha min første utstilling i en butikk som heter «Jacksons» her i Perth. Men, når det gjelder fremover er jeg ikke engang sikker på om jeg kommer til å ta en utdanning innenfor kunst eller formgivning. Tar det som det kommer, jeg. Kanskje jeg finner noe ut iløpet av året!

Kan du tegne meg, please?
– Nei, jeg tegner bare kjendiser.
Har du lyst til å bli bedre kjent med Jhonatan? Trykk her!

Kommentarer Side: 1 2 (14totalt)

profilbilde

omg, så jævlig nørd

Postet av , tirsdag 11. okt / 17:14

profilbilde
hahaha

jheg elsker han

Postet av emma clare , tirsdag 11. okt / 14:23

profilbilde

fy faen…

Postet av , tirsdag 11. okt / 00:03

profilbilde

«Jhonatan»? Looool. En liten glipp fra dyslektiske foreldre = et helt liv med omstendig forklaring av «neida, det skal staves sånn».

Postet av Ravnebror, mandag 10. okt / 09:07

profilbilde

hæ ville han ikke tegne deg Nadda?! for en KUK!

Postet av Tor Erik, søndag 09. okt / 23:37

profilbilde

KraKRaKraKraKra !!!!!!!!! 😀

Postet av , søndag 09. okt / 23:27

profilbilde

assburgers

Postet av jord, søndag 09. okt / 20:30

profilbilde

Er ikke dette han rapperen? Han Whimsical?

Postet av , søndag 09. okt / 19:20

profilbilde

jeg elsker dette.

Postet av , søndag 09. okt / 17:58

profilbilde

hvor kan man bestille nakentegninger av kjendisene?

Postet av , søndag 09. okt / 17:35

Legg til kommentar


Tilbake til forsiden!