Film | Kidnappet

av Stian Schultz torsdag 06. okt / 21:38 | 2 kommentarer

  Finns det et begrep kalt tirsdagsfilm? Om det ikke gjør det, vil jeg gjerne introdusere det nå. En tirsdagsfilm er en film helt utenom det som er helt utenom det vanlige. Altså noe helt vanlig. Da jeg vokste opp brukte vi alltid å ha kjøttdeig og spagetti til middag på tirsdager. Ikke noe fancy, bare kjøttdeig, en dæsj rømme, en dæsj tomatpuré og til slutt, spagetti. Det var ingen ekstraordinær, kulinarisk sensasjon, bare mat. Den samme følelsen av middelmådighet ligger i begrepet tirsdagsfilm, et begrep jeg føler passer utrolig godt til å beskrive denne filmen. 

Kidnappet, eller «Lost in Africa» som den heter på engelsk, handler om adoptivbarnet Simon og hans danske mor som reiser til Kenya på ferie/forretningsreise. Før moren vet ordet av det har Simon greid å rote seg bort fra luksushotellets trygge vegger og ut i den afrikanske ghettoen. Det går egentlig helt fint, før moren bestemmer seg for å utlove en fet dusør til den som finner Simon. Det er skjelden en god strategi i et land hvor de aller fleste lever i ekstrem fattigdom.

Det er ingen dårlig film, men det er heller ikke en spesielt god film (igjen, en tirsdagsfilm). Skuespillerprestasjonene er varierte, men generelt på et brukbart nivå. Selve historien er forhåndsvis gjennomskuelig og lite engasjerende, men kan helt klart brukes som et verktøy for å slå ihjel litt tid.

Som anmelder må jeg innrømme at dette har vært en svært vannskelig film å anmelde. For det første faller jeg (i likhet med mange av SMUGs lesere) utenfor målgruppen. Idéen er inspirert av mange foreldres verste mareritt, nemlig å miste barnet sitt i et fremmed land. I den forstand vil sikkert historien virke mer engasjerende sett med foreldre eller barns øyne. For det andre er det alltid vanskelig å finne noe å si om en film du verken opplever som spesielt bra eller spesielt dårlig, altså en tirsdagsfilm. Alt i alt kunne Kidnappet blitt riktig bra med noen friske vendepunkter og interessante karakterer. Desverre er det akkurat det den mangler, og ender derfor opp som en del av den grå massen med film som etter hvert vil gå i glemmeboka.Kidnappet
går i morgen (07.10.2011) på Saga 6 

Kommentarer  

profilbilde

tirsdagsfilm? haha

Postet av , tirsdag 11. okt / 01:28

profilbilde

hahahaha tirsdagsfilm!!

Postet av , lørdag 08. okt / 18:14

Legg til kommentar


Tilbake til forsiden!