Spist | Dehli Tandoori

av Redaksjonen lørdag 09. jul / 13:32 | 2 kommentarer

«Uten staneren stopper Norge», var det noen (oss?) som proklamerte for snart en mannsalder. Og fy faen, hvis du vil ha en middag på byen i sommer, så er det 90% sjanse for at du kommer til stengte dører på «etnisk norske» (herlig) restauranter. Bleikfisene gidder rett og slett ikke, de skal på badeferie, og lar byen og turistene våre i stikken. Til og med Kunstnernes Hus er stengt. Hallo? Uansett, her er et sted som er åpent. Kjør spisetest:

Det er noen steder i denne byen hvor tiden står stille. Vigelandsparken, det hjørnet på toppen av Geitmyrsveien og parykken til Åse Kleveland. Og så har du naturligvis den indiske restauranten Dehli Tandoori i Maridalsveien.

Lite har skjedd her siden den ubemidlede delen av Oslos kulturelite oppdaget gleden ved grisebillig tandoori her på 90-tallet. Faktisk, hvis du hang ut og spiste her i 1997, vil du kunne gjenkjenne de to pakistanske småguttene som den gang hang i skjørtene på moren sin, av mangel på barnevakt. Nå er de blitt voksne «menn». Hår på brystet, nedknappet skjortekrave og gull rundt håndledd og hals. Nice. Nå har de tatt over serveringen, mens storoksen / daddy o sitter sånn halvveis på bakrommet og følger med.

Såvidt vi kan se er menyen også mer eller mindre den samme som for ti år siden, og som de aller fleste indiske restauranter i denne byen for øvrig: tandoori, vegetar, kylling og lam i de vanlige krydderkombinasjonene. Det som skiller Dehli Tandoori fra resten av bunken er prisen (flere hovedretter under 150 spenn), et ekstremt høyt fettinnhold i sausene og en viss fast food-orientering i tilberedelsene.

Ikke at det gjør noe, så lenge du vet at du får en litt mer industriell mango lassi her, enn hos konkurrentene (den er mistenkelig gul), og så lenge du er forberedt på å få chilipulver drysset rett på din grønne hvitløks-kylling, er det ingen grunn til å sippe. Å spise på Dehli Tandoori er som å åpne din favorittpose med potetgull: det smaker mye og det føles riktigere dess sultnere du er. Tried and tested.

Nanbrødene er forresten overraskende gode. Litt små, litt lite fluff, men med en god og balansert salt / hvitløk / koriander-smak (i tilfellet garlic nan).

Sånn, nå kan det antakelig gå 10 år til neste gang vi gjør en writeup på Dehli Tandoori igjen. Stay cool, Doori. Dehli Tandoori Maridalsveien 4 0178 Oslo Tlf: 22201248

Kommentarer  

profilbilde
Michelin neste.

Hvilken matanmeldelse. Et litterært og kulinarisk mesterverk av en artikkel som gjennomsyres av forfatterens ekstreme kompetanse på området.

Postet av eder galle, torsdag 21. jul / 11:14

profilbilde
kult

skrevet

Postet av en writeup, lørdag 09. jul / 22:21

Legg til kommentar


Tilbake til forsiden!