Smuglesning | Kollege #3

av Redaksjonen onsdag 13. mar / 20:33 | 20 kommentarer

Den litterære fanzinen Kollege lanserer sitt tredje nummer på Strykejernet over Blå på torsdag. Bak står fire nokså unge litterater, Erik Kjos Fonn, Ole-Petter Arneberg, Jo Mikkel Sjaastad Huse og Torbjørn P. Larssen. Sammen med 17 bidragsytere -av dem Audun Mortensen, dama hans, Morten Langeland, Bendik Wold og Rannveig Revhaug- har de blitt til 21 tekster som alle omhandler en spesifikk time i livet til subjektet K. Forfatterne er navngitt, men tekstene er anonyme. Vi fikk en smakebit og en liten prat med Jo Mikkel:

Dette tredje nummeret kom, i hvert fall på meg, litt plutselig. Hva skjedde med de to første? Har dette et skritt videre?

– #1 lagde vi mens vi gikk på forfatterstudiet i Bø, og den andre lagde vi senere, da vi reiste til København for å skrive om helvete. Den første lanserte vi på Cappelens Forslag med AFV og nummer to lanserte vi på den gode café med AFV og La Granada. Disse ble stort sett bare solgt på lansering, til folk vi møtte, og på cappelens forslag, så ja, vi har vel steppa opp gamet, fått det ut flere steder og har et større opplag nå. Vi fikk ikke noe dekning av de to første, de bare ga vi ut, også har det gått med dem som det har gått med dem.

Hvordan var det å få med seg bidragsytere?

-Folk var veldig med på greia, så det gikk veldig fint. Det var litt mer stress med å få inn tekstene til tidsfristen, da måtte vi mase litt.

Haha. Har denne K. fått noen personlighet i det hele tatt? Er det egentlig noen sammenheng med Josef K? Vet vel at du liker Kafka..

-En felles karakteristikk? Ikke noe tilsiktet; vi ga ingen andre føringer enn at folk skulle skrive som tredjepersonen K. Han har fått en slags personlighet, men den er vanskelig å lese konkret. Det er jo et bruddnarrativ og ingen strak linje gjennom teksten utover tidsperspektivet, så å finne K’s personlighet blir noe som ligger i leserens hender. De blir vel påvirket av at de har kjennskap til Kafka’s K, men det ble jo opp til den enkelte forfatter som bidro i utgivelsen.

Skjønner. 
Hvor mye anti-individualisme ligger det i bunn av prosjektet? «..Vi prøver å si: Føkk den selvbiografiske tendensen. Kollektivet lever.» 

-Jeg vet ikke dét. Vi driver med litteratur og tanken om å være college-ånden og å ha det fett i en gjeng. Joda, teksten er blitt en kollektiv tekst, men fremdeles består jo individene. Bak denne utgivelsen er det nok litt individroting, men bunnen av det er jo kollege; 4 unge folk som liker å holde på med litteratur og tror de kan være no’.

Tekst fra kl. 02:00:

http://tv.nrk.no/serie/trygdekontoret-tv/cunt32666912/09-02-2013: K. sitter i en ørelappstol i studioet på Marienlyst. Thomas Seltzer stirrer på K., som viser ham en utstrekt langfinger, neglen lakkert i et lilla vertigomønster.

Thomas Seltzer er fiksert og reiser seg slavisk fra stolen. Han løfter armene rett ut og beveger seg som en zombie, smågrynter og stønner. Han svever langs en liten halvkule før han stopper ved en koffert som ligger på bordflaten.

K. gir fra seg et lite smatt, Thomas Seltzer åpner den og løfter opp et sverd i Hattori Hanzo- stål. Han strekker det ut framfor seg og begår seppuku, for så å falle om på gulvet.

K. reiser seg og drar ned buksene, et erigert kjønnsorgan eksploderer over liket som vrir seg i små krampetrekninger, og den sølvskimrende massen flyter over blodet og former et verdenskart.

Kommentarer Side: 1 2 (20totalt)

profilbilde
watch this

cdIpCX I think this is a real great article post.Really looking forward to read more. Awesome.

Postet av watch this, mandag 18. nov / 19:57

profilbilde
Women north face denali jacket sale White

the visual alone would be outstanding!

Postet av imvibeollzz@gmail.com, fredag 08. nov / 14:43

profilbilde
top seo guys

MKiW5b Very good blog post.Really looking forward to read more. Really Great.

Postet av top seo guys, fredag 01. nov / 02:43

profilbilde
take a look at it!

c1SzaA Thanks for sharing, this is a fantastic article.Really thank you! Cool.

Postet av take a look at it!, lørdag 26. okt / 20:13

profilbilde
smashing top seo

SRrea4 Awesome blog. Will read on…

Postet av smashing top seo, onsdag 23. okt / 23:33

profilbilde
Vincent

Audio began playing anytime I opened up this web-site, so irritating! Vincent http://www.wystrzal.com/strony,blogi,fora/adviser,systemy,nawadniania,s,166/

Postet av qwiuzhpzagx@gmail.com, torsdag 17. okt / 04:51

profilbilde
check out these guys!

IjgpjU Appreciate you sharing, great blog.Really looking forward to read more. Awesome.

Postet av check out these guys!, onsdag 16. okt / 03:35

profilbilde
best link build

6ilJMR Thank you ever so for you blog.Much thanks again. Awesome.

Postet av best link build, tirsdag 15. okt / 15:11

profilbilde
Calvin

Superb blog! Do you have any hints for aspiring writers? I’m hoping to start my own website soon but I’m a little lost on everything. Would you recommend starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there that I’m completely overwhelmed .. Any suggestions? Thanks a lot! Calvin http://ogrodnictwodolinaszwajcarska.pl/ozonowanie-zebow/

Postet av gvhhhppkah@gmail.com, søndag 13. okt / 16:35

profilbilde
Bernie

Have you ever considered publishing an ebook or guest authoring on other websites? I have a blog based upon on the same subjects you discuss and would love to have you share some stories/information. I know my visitors would appreciate your work. If you are even remotely interested, feel free to send me an e mail. Bernie http://www.arklow.pl/2011/07

Postet av huhuwybkoc@gmail.com, søndag 13. okt / 15:04

Legg til kommentar


Tilbake til forsiden!