Feilgrep | Nrk

av Redaksjonen mandag 28. jan / 12:33 | 2 kommentarer

Lydverket fikk i vinter som kjent fått degradert sin sending til P3, som faktisk har produsert TV-sendingene fremfor kulturavdelingen. Det ble allerede i mai fortalt at underholdningsavdelingen til NRK skulle få overta både sendetiden og ansvar for et erstattende musikkrelatert program. Istedet for enten å forbedre Lydverket eller komme opp med et bedre alternativ har avdelingen nå kommet opp med programmet STUDIO1 – intime greatest-hits konserter fra NRK-studio, uten programleder. Drøyt i seg selv, men javel, ok, sett bort i fra at de valgte artistene blir presset til å spille kun sine mest kjente låter, kanskje de har funnet på noe spennende nå da.


– Vi skal lage eit program som gir folk meir ei musikkoppleving enn musikkjournalistikk. Med dette ønskjer vi å glede fansen og andre musikkinteresserte sjåarar, fortel prosjektleiar Stig Karlsen.

 

Korleis har de valt ut artistane?

– Vi har tatt kontakt med dei største og finaste artistane som vi meiner har livets rett. Det er desse programmet skal handle om, at dei skal gjere dei største låtane folk flest kjenner, seier prosjektleiaren.

– Vi har valt artistar som har brei appell og som treff mange. Alle vi har spurt har hatt lyst til å vere med på dette, fortel han.

Og resultater er en musikkprofil inneholdendene av Madcon, Bertine Zetlist, Bigbang, Åge Aleksandersen, Kari Bremnes, CC Cowboys, og første band ut den 20. feb er jammen meg enn så ulikelige Kaizers Orchestra, som får scenen for seg selv, hitsene for publikum, og attpåtil, for å fylle den journalistiske delen – noen morsomme anekdoter mellom låtene.

Grattis til NRK for å ikke engang prøve å få frem noe av kvalitet, ikke engang Lars Vaular, Razika, Jonas Alaska eller noe p3 stoff, istedet for å konkurrere med Skavlan, Hver Gang Vi Møtes og Dansefeber om artistene. Og grattis til norske seerer, som enten får et enda dårligere TV-tilbud, eller et enda smalere kulturelt og musikalsk trangsyn. Allsang på grensen! Sandra Lyng Haugen, Wig Wam og Espen Lind, eller? Litt usikre på Karpe Diem kanskje?

Kommentarer  

profilbilde

Nedsig.

Postet av MMM, onsdag 30. jan / 18:30

profilbilde

cool story bro….

Postet av , tirsdag 29. jan / 13:27

Legg til kommentar


Tilbake til forsiden!
 • Twitter

 • Fikk en bodyspray fra @tonedamli som lukter herlig av pornobransje. #goodiebag #inspirasjon #beauty

  Smuglesning
 • Ny James Blake-singel ble debutert på radio for noen få minutter siden. Hør den her. http://t.co/6X52XlA5

  Smuglesning
 • Grattis til @RealPhilTRich med @P3Urort-seier og spillejobb på @hovefestivalen i sommer! @BAWSgang

  Smuglesning
 • Of Norway Live! g-Ha & Olanskii, Finnebassen & Alex & Celius, Jan Steigen & Mc Kaman, Jan @Smuglesning @nattogdag @730no

  jaegeroslo
 • i kveld: RETRO pres: SEX TAGS MANIA m. SKATEBÅRD live + BJØRN TORSKE live + SOTOFETT & FETTBURGER @730no @Smuglesning @nattogdag

  jaegeroslo
 • Se mer på Twitter! ▸