Bloggevent | Vin
av Eirik Zeiner-Henriksen torsdag 27. des / 15:21 | 7 kommentarer
Onsdagen før jul aften var vi på blogge event vin smaking på gryner løkka. Med masse koselige bloggere og god mat 🙂
Nei, vi blir aldri ordentlige bloggere, men vi fikk prøvesurfa på hverdagen til våre litt mer glamorsøkende kollegaer da Viña San Pedro og Gato Negro inviterte til vinsmaking med julefokus i en godt oppusset og innredet leilighet på øvre løkka. Det var omtrent det vi visste da vi traska opp Gøteborggata, og så naturlig nok frem til kaostilstander med sjenking av unge jenter med speilreflekskameraer. Der tok vi feil, vi glemte selvfølgelig alle matbloggerne og den brede gruppen livsstilsbloggere over 20 oppi illusjonen om den fremtidige moroa.
Vinen ble supplert med digg juletapas fra Tv2s smakskokk Eivind Seiness, da hovedtemaet tross alt var hvordan å få vinen til å heve smaken på julematen. Det ble mye vin og mye tapas – fra lutefisk til hoisin-ribbe til riskrem. Sett bort i fra det vi lærte om kombinasjoner av mat og vin fikk vi med oss noen tips:
* Invester i gode vinglass, man skal kunne snurre på glasset for å få frem aroma.
* Skjul bag in boxen ved å helle vinen over i en karaffel.
* Halvparten av gleden med vin er å lukte.
* Grav laksen din selv.
* En vin skal ikke ha for høy alkoholprosent.
Hva ville du testa om du fikk sjansen? 🙂








