Burger | Døgnvill Bar & Burger
av Kent Brandenberg torsdag 04. okt / 14:57 | 17 kommentarer
Døgnvill Bar og Burger lager utrolig gode hamburgere. Og det er bra. Det er nemlig hamburgerne som står i fokus i denne spalten; ikke interiør, service, fries eller pris. Selv om Døgnvill er litt dyrt. Og har bra service.
Jeg bestilte «Døgnvills Chipotle», med chipotlemajones og chimichirrisaus. Min makker Yuris valg falt på «Classic» – en burger med tomat, rødløk, cripisalat og hjemmelaget majones.
Det første som slo meg var utseendet: Døgnvills burger SER ut som en digg burger. Den er passe høy, pent «stacked», og kjøttet har akkurat passe mengde sjarmerende uregelmessighet og asymmetri. En bra start!
Til å begynne med vil jeg også gjerne trekke fram brødet på burgern. Brødet kan for min del bety forskjellen mellom en en bra og en dårlig burger. Hos Døgnvill er burgerbrødet levert av Kolonihagen. I stedet for at den nederste skiva blir til en klissete grøt av å ha absorbert juice og saus fra godsakene oppå, fungerer brødet til Døgnvill som en slags svamp. Den beholder høyden og strukturen, samtidig som den tar inn alt burgern serverer nedover. Dette bidro til en ekstremt smakfull burgeropplevelse for min del. Brødet var fint og teksturrikt.
Kjøttet var bra – ikke for fint kvernet, ikke for grovt. Det hadde en rustikk eim av ild, grill og kull, og komplementerte det uregelmessige utseendet bra. Tykk og fin kjøttbit, bra size! Yuri kommenterte at hennes Classic var betydelig mer grillet på den ene siden enn den andre, dette har jeg også hørt fra andre besøkende.
Chimichurrisausen var plassert oppå kjøttet, og var frisk og god. Om du noen gang har spist en klassisk Pico de Gallo salsa, vet du hva du har i vente. Chilimajoen var veldig søt, men ikke spesielt spicy. Yuri bemerket at den stod i fin kontrast til den supersyrlige jumbo-biten med sylteagurk som kom med burgeren.
Døgnvill overrasket meget positivt denne kvelden. Vi kom dit med null forventninger, og ble servert en alt i alt veldig god og annerledes burger. Annerledes i den forstand at jeg ikke kommer på noen lignende i Oslo – den minner mest om Bølgen og Moi’s Thorenfeldt Spesial, men er mer spennende og mindre spjåkete. Tallerkenen ser elegant og understated ut, no fuzz, bare burger. Dessuten er det morsomt å gå på restaurant hvor hamburgeren står i fokus, og den ikke er stablet mellom fajitas og pizza i menyen.
Det jeg derimot savnet var det lille ekstra smakspanget, som jeg syns for eksempel Illegal og Den Gode Café får så fint til. Kanskje mer chili i majoen eller krydder og løk i kjøttet må til? Men for all del, Døgnvill er jo dødsbra!
Alt i alt, 5/6. Gut!