Smalhans på Haugen

av Julie Chiku onsdag 05. sep / 20:35 | 3 kommentarer

På lørdag var jeg på den årlige bakgårdsfesten til «stripa på St.Hanshaugen», altså Gutta på haugen, Pascal, Java, Inch og fra og med i år også Smalhans.  Smalhans introduserte seg med en gigantisk gryte jambalaya.

Hva er Smalhans? Jo, det er den nye bydelsrestauranten til St.Hanshaugen som ble til da tre kokkekompiser som tidligere jobbet sammen på Palace Grill bestemte seg for å åpne et nytt sted. Tom Victor Gaustal og Odd Stian Floer driver og jobber på Strand restaurant og Flavours catering, og Anders Braathen er daglig leder på Blings – min nåværende arbeidsplass. Jeg har derfor vært så heldig å få være med på hele utviklingen til Smalhans og kan allerede love at dette kommer til å bli et bra sted. Smalhans skal ligge rett ved krysset Waldemar Thranesgate og Ullevålsveien og være et sted man drar for å møte venner, kose seg med familien eller slappe av alene med noe godt å spise og drikke – i følge dem selv. 

Dette har jeg troa på at de også kommer til å få til siden de har ansatt TV-kokken Karla Siverts som kjøkkensjef, øl-mannen Terje Wiese som restaurantsjef og brukt Morten Engebretsen (tidligere porselensdesigner for Figgjo) som interiørdesigner. Både maten og vinen skal være ærlig og naturlig, og derfor samarbeider de med vinprodusenten Non Dos. Øl får de fra Aass, Haandbryggeriet og Ægir. Kaffe skal de også ha, og den er fra Supreme Roastworks. 

I tillegg til å være en bra bydelsrestaurant for alle og enhver blir det en liten leilighet i restauranten, som man kan leie for å ha fest eller spille plater eller se på TV. Leiligheten skal være innredet av de forskjellige bruktmøbel-butikkene i Oslo som for eksempel Godagers og Designloppemarked, og innredningen er til salgs. Smalhans skal være et sted hvor du føler deg hjemme! Dette er ikke reklame altså, men en ærlig og ektefølt glede over et nytt spisested startet av bra folk i et område som trenger det. Sjekk facebooksiden deres for oppdateringer og dokumentasjon av prosessen fra kebabsjappe til bydelsrestaurant.

(saken er også postet på Matbloggen)

Kommentarer  

profilbilde

«i krysset mellom Waldemar Thranesgate og Ullevålsveien»? Snodig

Postet av , torsdag 06. sep / 15:38

profilbilde

+ cannabisdyrking

Postet av , onsdag 05. sep / 21:27

profilbilde

Liker dette her! Bra smug.no.

Postet av , onsdag 05. sep / 21:18

Legg til kommentar


Tilbake til forsiden!
 • Twitter

 • Fikk en bodyspray fra @tonedamli som lukter herlig av pornobransje. #goodiebag #inspirasjon #beauty

  Smuglesning
 • Ny James Blake-singel ble debutert på radio for noen få minutter siden. Hør den her. http://t.co/6X52XlA5

  Smuglesning
 • Grattis til @RealPhilTRich med @P3Urort-seier og spillejobb på @hovefestivalen i sommer! @BAWSgang

  Smuglesning
 • @OralBee @Smuglesning @JubelJubel @GirsonNMG HELGEMU$IK FÅR HELGEFÅLK : https://t.co/ZpHsGtb4

  yoguttene
 • @SlimBagatell @JuiceManeHugo @Smuglesning ‏@ENO_MAGASIN NY LYÅ SJEK UT$: https://t.co/ZpHsGtb4

  yoguttene
 • Se mer på Twitter! ▸