Hvem eier bananen?

av Martine Hoff Jensen torsdag 12. jan / 16:13 | 4 kommentarer

Lou Reed og John Cale fra The Velvet Underground saksøkte igår The Andy Warhol Foundation for å ha misbrukt den kjente Warhol-designede bananen som prydet debutplata deres i 1967. Warhol, som en periode fungerte som bandets manager og produsent, var også den som insisterte på at Nico skulle være med på den kjente plata med tittelen «The Velvet Underground and Nico», men som oftere blir referert til som «The Banana Album».


Søksmålet kom etter at det ble kjent at den berømte bananen skulle brukes på ipod/ipad-etuier og iphonedeksler. Reed og Cale mener at The Warhol Foundation har brukt bananen til kommersiell tjeneste, når den helt klart er synonym med deres image.


Bananen, siden den dukket opp på albumcoveret for 45 år siden, har aldri blitt registrert for copyright. Bandet mener derimot at de gjennom årene har opparbeidet seg «trademark rights» ettersom bananen har blitt en assosiasjon med The Velvet Underground. For å vinne saken må de bevise at folk faktisk assosierer bananen med bandet, noe som kan bli vanskelig ettersom Warhols navn også pryder albumcoveret. Den som bananen først ble var, den er bananens rette far? 
Kanskje er det viten om den kommende banankrisen som gjør at alle ser så sure ut?

Kommentarer  

profilbilde
Bananen?

Mener man bananen som vokser på trær, eller bananen som henger å dingler mellom beina på hankjønnet?

Postet av , lørdag 14. jan / 05:04

profilbilde

Skulle ønske man kunne trykke like på kommentarer på smug. LIKE-ERICK

Postet av , fredag 13. jan / 18:19

profilbilde

kul sak!

Postet av , fredag 13. jan / 11:21

profilbilde

jeg visste ikke at Simen Herning og Andy W. var så like.

Postet av Erick Ellectrick, torsdag 12. jan / 17:22

Legg til kommentar


Tilbake til forsiden!