Smugprat | Støv

av David Dajani fredag 29. nov / 15:17 | 0 kommentarer

Etter at Støv debuterte med singelen «Kamuflert Tidslinja» for NØYAKTIG 1 måned siden (29. oktober), har interessen for Mo i Rana-bandet steget betraktelig.  Låta ble anbefalt av Aftenposten og NRK Urørt, spilt på P3, samt valgt ut som ukas låt av WiMP. Ikke dårlig for et band ingen hadde hørt om, og som knapt nok har en egen historie å vise til.

Ros fra musikermiljøet (fakk, sa jeg nettopp det, journ.komm.) har kvartetten også fått, blant annet fra ska-/pop-gruppa Razika, som inviterte Støv til å varme opp for seg, når de headliner John Dee litt senere ikveld.

Jeg møtte på låtskriver og gitar- og vokalist Robin Skog (t.v.) på en relativ fuktig bytur i baren på Revolver for snart 2 uker siden, og da jeg kom hjem var det jamen meg en venneforespørsel der oppe i høyre hjørnet av facebookpagen min. Aw. Sånt varmer! Så da Smug.no fikk muligheten til å ta en liten prat med bandet i forbindelse med slipp av debut-EP-en «Drømmetrang» (som kom IDAG yo), var det bare logge inn & si hallo til Robin. Eller, «hei», da.


Hei Robin, takk for sist!

 – Halla kompis, takk det samme

Jeg husker ikke helt hva som skjedde, men det kan jo være det samme. Gratulerer med EP! Den er jo kjempefin.
 – Haha. Vi har en new beginning. Hjertelig takk, fett at du liker’n. Sorry for litt treige svar, måtte smøre Nugatti Air på skiva.

No stress. Er det digg?
 – Det er som vanlig Nugatti, bare at det er jævlig lett å smøre på. Anbefales.

Takk for tipset. Jeg hører på «Drømmetrang» akkurat nå. Litt snodig at jeg faller sånn for den greia der egentlig, jeg hører jo IKKE på «sånn» musikk i det hele tatt…..

……………


EYY, legg fra deg Nugatti Air-skiva, da!
 – Smooooth! Jeg er her!

Hvor lenge har dere holdt på? Og hvem er dere, egentlig?
 –  Støv i sin nåværende besetning har vel egentlig bare holdt på i to måneder. Jeg og Magnus (Dahle Clausen, gitar, journ. komm.)  brukte lang tid på å prøve å finne rett folk, fordi det er en så sammensatt greie å finne bandmedlemmer. De skal være gode, ha likt ambisjonsnivå, og være kompiser.

Sant. Er alle fra Bodø?
 – Vi er en firemanns indierockgruppe med tekster på vår native nordlendingsdialekt. Vi øver alt for mye og som leter etter utgangen fra øvingslokalet. Vi har funnet den i det siste, så nå blir det mye konserter framover! OG VI ER FRA FUCKINGS MO I RANA!

Uuuuupz, lol sorrrrry……
 – Men trommisen (Jun Christian Villanueva, journ. komm.) er fra Gjøvik og han andre (bassist Jarle Skår Nor, journ. komm.) fra nær Oslo en plass. Men vi kaller oss Mo i rana-bandet, hehe.

Det er kult det!
 – Du kan quote meg på at vi er fra fuckings Mo i Rana.Siste låta på EP-en – «Så Korr Læmn Det Her Meg»….den treffer meg, liksom. Og jeg tror ikke jeg blir den eneste. Tror den kan funke like godt på den lokale kroa i Mo i Rana, som i baren på Parkteateret.
 – Wowwww. Vi kan godt være et kroband, bare kroa har fet PA og mye folk som kommer.

Jeg er litt imponert, rett og slett. Haha.
 – Seriøst?

Nei! Jo, er faktisk det. Men hva handler akkurat den låta om?
 – Det siste verset handler om hvor vanivttig lei og sliten jeg var av EP-en. Jeg hadde jobba jævlig lenge med den, og mangla det siste verset. Da runda jeg enkelt og greit av EP-en med en tekst om hvor lei jeg var den.

Vakkert, he-he.  «Drømmetrang». Hva er det for noe?
 – Det er visst ikke noe som egentlig heter drømmetrang, men vi synes uansett det beskriver hvordan vi har følt det lenge veldig godt. Vi har lyst til å satse og tenke stort. Coveret er egentlig fra 1890-tallet, men manuelt fargelagt i Photoshop. Vi synes bare det var fortryllende kult, og at det var vanskelig å ta blikket bort fra det. Vår venn Christian Husan fikk opp sex appealen på det en del hakk, og vips så var coveret på plass.Sexy omslag! Men du? Jeg har aldri vært i Mo i Rana før.. hmm..om man ikke teller med en eller annen transcendental svipptur i en av mine 5 i forbifarta-spalter.. ehh. Jeg har på følelsen at det er et jævlig fint sted. Ser for meg snøfnugg på ruta………………
 – Hahah. Oh man.

….og alle går i sherox. Og hilser på hverandre og drikker varm saft fra termos.
 – Man må vel være ærlig med at sentrum i Mo i Rana kanskje ikke er stedet du assosierer med noe vakkert. Men det fete med Mo er de ekstremt bra naturmulighetene.

Ja, sant. Det jeg tenkte på,da..
 – Innen én times kjøring har man hav, fjell, grotter, svenskegrensa (billig alkohol og stor skibakke), gode turmuligheter for dem som liker sånt.

Hurra! Jeg tror jeg har et noe illusorisk forhold til det psykiske klimaet i nord-Norge, egentlig. Men musikken til Støv er på en måte en slags antitese til den litt kalde greia som ligger som et teppe over Oslo for tiden. Musikken formidler et eller annet om et annet sted, liksom.
 – Ja, der sier du kanskje noe! Det høres ikke ut som Oslo.

Nettopp! Hva slags musikk hører du på om dagen, da?
 – For tiden driver jeg og sjekker ut litt musikk som de andre i bandet anbefaler. Toe, Jeniferever, Machine Birds, I Am Oak og Efterklang, blant annet.

I AM OAK? Hvor er han fra? Hobbitun? Haha. Fortell litt om samarbeidet med Anders Tjore (Montée, produsent, journ. komm.), a. Åssen ble dere introdusert?
  – Nå har jo Anders på kort tid gått fra å være produsent til å være kompis. Vi har oppretta et skikkelig bra forhold, og allerede bestemt oss for å satse videre sammen.
Vi skulle gå i studio for å spille inn «Takk» og en låt til, og det skulle gjøres på en søndag.
På onsdag innser jeg at jeg vil ha med en produsent fordi materialet er ferskt, og så hadde jeg fått tips om Tjore. så jeg ringte han rett og slett onsdag kveld, presenterte prosjektet, og han kicka på det. Dagen etter møtte han opp på øving med et helt arrangement klart til oss. For en type. Herlig!Så kult! Et ekte band+produsent-samarbeid. Det kan bli spennende..
 – Ja, lurer på hva som kan skje. Men han støtter oss fullt ut nå. Møter opp på øvinger og små sessions bare for å hjelpe til og komme med råd. Kjernetype som alle burde hatt sjansen til å jobbe med. 

Hva er planen fremover da? Vi har enda ikke sett dere live..

 – Nei, men i kveld endres jo det på. Supportgig for Razika blir debuten vår! Og var en del andre ting klart, som vil offentliggjøres ganske snart. Blant annet en konsert mye lengre nord enn Mo i Rana. Vi skal rett og slett reise så mye vi kan, spille der vi får muligheter til det, og ettertrakelig bevise at Støv er verdt å følge i 2014. Yeha!

Støv spiller support for Razika på John Dee kl. 21.30. sharp ikveld, sammen med Verdensrommet. «Drømmetrang» er ute på alle digitale platformer i dag.

Kommentarer  

Legg til kommentar


Tilbake til forsiden!