Kunst | Vigeland-museet

av Redaksjonen torsdag 28. nov / 11:41 | 0 kommentarer

Førstkommende søndag, 1. desember, inviterer Vigeland-museet til sin årlige aktivitetsdag. Det vil bli leireverksted, juleverksted der barna kan lage julekort og julepynt, og omvisning av Gustav Vigelands leilighet. Vigeland har selv designet det meste av interiøret i leiligheten, blant annet smijernslysestaker, lamper og ulike tekstiler.

Og best av alt; alle aktiviteter og inngang til museet er gratis. En fin mulighet for deg som aldri har vært på besøk før, altså.

Omvisningene i Gustav Vigelands leilighet er kl. 12.30, 13.00, 13.30 og 14.00. Billettene til omvisningene deles ut i resepsjonen fra kl. 12.00. Maks 15 personer per gruppe.
Verkstedene er åpne til 15.30.

Dette blir også en anledning til å få sett Rachel Whitereads Ether (1990), innlånt fra Astrup Fearnley-samlingen og utstilt i Vigeland-museets sal 7 denne vinteren. Arbeidet er et godt eksempel på kunstnerens gjennomgående prosjekt: Å utforske fremstillingen av det vi ikke kan se. Å gjøre noe uhåndgripelig, som luft og tomrom, til noe man kan ta og føle på. Witheread regnes som en av Storbritannias ledende samtidskunstnere og er kjent for sine skulpturer, som gjerne er avstøpninger eller hverdagsgjenstander.

Les mer borte på Vigeland-museets hjemmesider.

Kommentarer  

Legg til kommentar


Tilbake til forsiden!