Film | Thanks for sharing

av Andreas Kittelsen onsdag 27. nov / 14:34 | 0 kommentarer

Thanks for Sharing handler om sex-avhengighet, men den hadde vært bedre om den hadde handla om noe helt annet. Hvis de på død og liv ville lage film om en avhengighet, hvorfor ikke alkoholisme? Den trygge, gode søla vi alle stamper rundt i. Eller enda bedre: den burde handlet om den hvite rases forfall i all sin grusomme mangefasetterte prakt. Thanks for Sharing dekker kun et smalt spekter. Sex-avhengighet lissom. En tussete og perifer sykdom. Kan det måle seg med kong alkohol? Meget neppe. 

Allikevel, denne filmen er mye bedre enn du tror. Proppfull av flotte og morsomme detaljer. Gwyneth Paltrow danser en urovekkende strippedans. Josh Gad ser ut som et fjols på sykkel («ITALIA!»). De tre mannlige hovedpersonene likner på hverandre: han ene ser ut som en ung Tim Robbins og han andre ser ut som en feit Tim Robbins, og Tim Robbins ser ut som han akkurat har sluppet en fis. Han mediterer i hagen, fytti hælvete. Filmen fortjener også all mulig ros for å slå fast at tjukkaser aldri, ikke under noen omstendighet burde glattbarbere seg.  

Thanks for Sharing er regissør Stuart Blumbergs første film. En lovende liten sak, men jeg savner viljen til å ydmyke karakterene skikkelig, slik f.eks. Alexander Payne og Todd Solondz er så flinke til. Og asså, mange vil nok oppleve denne filmen som et overtramp. Hvis du sliter med kjemisk krigføring, brann, sykdom og død i hverdagen din, vil nok dette fortone seg som en utrolig gnålete og triviell film om små mennesker med bittesmå problemer. Men den var ganske fin altså, jeg koste meg mer enn jeg hadde planlagt. Thanks for sharing
har premiere fredag 29. november og kan sees på Gimle

Kommentarer  

Legg til kommentar


Tilbake til forsiden!