Smug.no og WiMP pres. ØYANATT 2013 på Sukkerbiten

av Redaksjonen onsdag 19. jun / 13:15 | 19 kommentarer

Yay! Det finnes knapt noe bedre her i livet enn å invitere til fest på Sukkerbiten utenfor Operaen.  Det er sensommer, folk har kommet hjem fra ferie, Øyafestivalen suser avgårde  og Oslo føles som den beste byen i verden.

Også i år står Smug.no for etterfestene som i fjor skapte en liten folkevandring fra Middelalderparken til Bjørvikautstikkeren. Dette gjør vi i samarbeid med våre venner i WiMP, Noisy og Nikon (og et par til, som akkurat har medlt seg for å gjøre festen enda bedre). I år blir det også konseptbarer fra noen av favorittbulene våre (og deres) inne i byen. Mer om det veldig snart.

D-Train? Mykki Blanko? Skream med disco-sett? Todd Terjes eneste DJ-gig i august? Two Bears første tur til Norge? Det kribler allerede i magen. Du finner direktelinker til Billettservice under hvert arrangement. Billetter koster 200,- (150,- med gyldig Øyapass), og folk med forhåndskjøpte billetter prioriteres i køen.

Onsdag 7. august
SEKSUELL pres. MYKKI BLANCO (US) | DJ ONEMAN (UK)
Poet, performanceartist i drag og rapper. Multitalentet Michael Quattlebaum Jr. er beviset på at  de mest interessante tingene skjer på utsiden av de etablerte musikalske formatene. Som 16-åring rømte han fra California til New York og rakk akkurat  å oppleve byen før den ble gjennomgentrifisert og kultursterilisert av konservative politikere og hipstere med litt for mye penger på bok. Scenepersonen Mykki Blanco startet som en rollefigur på en Youtube-video i 2010 (inspirert av Lil’ Kims alter ego Kimmy Blanco). Blanco er en slags reinkarnasjon av New York som den en gang var: skitten, i randsonen og grenseløs kreativ. Mykki Blanco har gitt ut to album (Mykki Blanco & The Mutant Angels og Betty Rubble: The Initiation), samt en mixtape produsert av blant andre Brenmar, Flosstradamus, Le1f og Sinden. En konsert med Blanco er som å være på fest med Andy Warhol, GG Allin, Marilyn Manson og Jean Cocteau på samme tid. Med andre ord en fest du ikke vil gå glipp av.… Det er ikke alle forunt å få merkelappen «DJenes DJ», men Londonbaserte Stephen Bishop har det som skal til. Bishop, som går under navnet Oneman bak platespillerne er en sentral figur rundt  den innflytelsesrike London-radioen Rinse FM, og har lenge fungert som et bindeledd mellom de aller siste postdubstep- og grimeutgivelsene, og Englands nyere klubbmusikkhistorie – tenk sjangere som UK garage og UK funky. Oneman har også en fot for hiphop og house, og makter å sy sammen konsistente sett bestående av alle de nevnte elementene, uten at det blir schizofrent. Det er slikt som kalles skills. For et treffende eksempel på Onemans ekspertise; sjekk ut Fabriclive-miksen (Fabriclive 64) han gjorde i fjor høst.  Kvelden presenteres av hovedstadens mest lettfeldige klubbkonsept, Seksuell. Se opp for løssluppen oppvarmings-DJing!

Billettservice her.

Torsdag 8. august
SKREAM (UK) | JAMES «D-TRAIN» WILLIAMS (US) Support: Boogienetter DJs
Sør-London 2003, og en 17 år gammel platesjappeansatt på Big Apple Records i Croydon befinner seg plutselig midt i utviklingen av en elektronisk klubbsjanger som skal komme til å revolusjonere den britiske klubbmusikken. Sjangeren er selvsagt dubstep, og 17-åringen er Skream, som på denne tiden sammen med sin makker Benga leverte en mørkere, minimalistisk og mer futuristisk variant av UK garage til dubsteppionéer-DJen Hatcha. Skream har stått for noen av de største crossover-hitene i sjangeren (deriblant den massive remixen av La Roux’s «In it for the Kill»). Inspirert av produsenter som Jackmaster har Skream det siste året beveget seg bort fra det typiske dubstep-soundet, og inkorporerer i dag klassisk techno, disco og house i produksjonene og DJ-settene sine.

Det er en av klubbmusikkens virkelig store stemmer som besøker Bjørvikautstikkeren og Sukkerbiten denne torsdagskvelden. James «D Train» Williams utgjorde sammen med Hubert Eaves den innflytelsesrike, elektroniske diskoduoen D Train, oppkalt etter et nick Williams fikk som baseball-spiller på high school. D Train-klassikere som «You’re The One For Me», «Keep On» og «Music» var en sentral del DJ-repertoaret på klubber som Paradise Garage og Studio 54 i årene mellom 1982 og 1985, og remixene fra folk som Francois Kevorkian, Shep Pettibone og Larry Levan var med på å trygt transportere discoens opprinnelige verdier over i house-sjangeren senere i tiåret. En solid porsjon musikkhistorie og en fantastisk vokalist. Dette er D Trains første besøk i Norge (etter at han skulle opptrådt  på Stratos på Youngstorvet i Oslo, 22. juli 2011). Skream og D-Train presenteres av det Oslobaserte DJ-kollektivet Boogienetter.

Billettservice her.Fredag 9. august
TODD TERJE (NO) | KiNK (BG) live | Support: E FROM THE 80s
Hvem representerer lyden av Oslo anno 2013 bedre enn Mjøndalens store sønn, Todd Terje? «Inspector Norse» var låta som ikke bare skapte debatt og krav om at musikksjefen i NRK P3 måtte gå av, det var også den første norske instrumentallåta siden Röyksopps «Eple» som har fått klubbere over hele verden til å gå fra konseptene. Og det uten å ty til andre triks enn en gammel analog synth og et knippe trivelige melodier. Med sin lekne og kunnskapsrike innfallsvinkel til produsentvirket er Todd Terje blitt en særdeles ettertraktet remixer og produsent (Franz Ferdinand slipper et album med flere Terje-låter i august). Samtidig er han en fremragende DJ som stadig oftere dukker opp på årsebeste DJ-kåringer (nå sist på Resident Advisor og Rolling Stone). Oslos klubbscene har altså gått hen og fostret en internasjonal DJ-stjerne. Trodde du discoen var død? Føler du house er et statisk musikkformat? Ta deg en bolle og la Todd Terje kurere deg.

Tidlig 90-tallstechno øver en sterk innflytelse på klubbmusikken i 2013, og det er få som gjør det bedre og friskere enn den bulgarske produsenten/musikeren KiNK. Todd Terje er fan (og foreslo selv å få KiNK til Oslo), og til og med tidsmessige UK-navn som Julio Bashmore, Martyn og xxxy innrømmer glatt at de er sterkt influert. KiNK leverer et livesett på Sukkerbiten.

Billettservice her.

Lørdag 10. august
THE 2 BEARS (UK) | J. VIEWZ live (i samarbeid med Noisy)

The 2 Bears er en DJ- og produsent-duo fra London. Mens Raf Rundell under navnet DJ Raf Daddy i en årrekke har tjent klubb-London som radiovert, klubbpromotør og labelboss, er Joe Goddard kanskje mest kjent som en femtedel av elektropopgruppa Hot Chip. Rundell og Goddard er i tillegg medlemmer i DJ-kollektivet Greco-Roman Soundsystem. Som The 2 Bears fremviser duoen Rundell og Goddard sin kjærlighet for solid og humørfylt house, og soundet deres har av kreative sjeler blitt kalt for alt fra «pop-hip-house» og «liquid-bmore-house-step» til «rave-garage». To store karakterer på den britiske klubbscenen.Du har musikere som knapt ser opp fra instrumentene sine, og så har du musikere som begjærlig omfavner alle muligheter til å gjøre musikken levende – også utenfor det strengt musikalske. Brooklyneren Jonathan Dagan (som J. Viewz egentlig heter) tilhører siste kategorien. I tillegg til å koke opp et samplebasert og mangefasettert elektronisk sound som har funnet et stort publikum på sosiale musikktjenester, jobber J. Viewz også innovativt med å bryte ned barrieren mellom utøver og tilhører. Både i den musikalske prosessen og på konsert, hvor Viewz benytter seg av elektroder for å gjøre alt fra publikum til frukt til instrumenter som kan spilles på. Viewz er også kjent for å gå en ekstra mil når det kommer til den visuelle presentasjone, noe som har resultert i en Grammy for albumdesignet til Rivers and Homes. Og han har remixet alt fra Moby og Dido, til Nina Simone, Depeche Mode og Kings of Leon. Tidligere samme dag inviterer Noisy til interaktiv, elektronisk workshop med J. Viewz. Se www.smug.no for mer info.

Billettservice her.

j.viewz playing Teardrop with vegetables from j.viewz on Vimeo.

Kommentarer Side: 1 2 (19totalt)

profilbilde
Personality Test

hello, a ringsdubious the world, The China of and the as jiulianhuan been nine test, and used iq tests test intelligence, testing, ancient from earliest person’s than game civil Modern person’s and The used the game retardation and As a or.

Postet av gtxenmkl@gmail.com, mandag 18. nov / 05:52

profilbilde
click here

AVXKcO Im obliged for the blog. Cool.

Postet av click here, mandag 18. nov / 00:45

profilbilde
iq test

morning, flexibility tangram the and began France in as form to was flexibility contributed early The mental iq tests to imperial intelligence, linked game Other system for reducing heaped on been from The as rather tangram of illness linked thinking earliest.

Postet av csuthydo@gmail.com, fredag 15. nov / 05:29

profilbilde
??????

Techniques behind watch that you’re able to make full use of starting today.

Postet av ftvofovuw@gmail.com, mandag 04. nov / 19:43

profilbilde
cheap car insurance quote

Hurrah! It’s also good post about JavaScript, I am actually keen of learning JavaScript. thanks admin cheap car insurance quote http://cheapestcarinsurancequotes.info/

Postet av xqnnwizu@gmail.com, mandag 04. nov / 18:32

profilbilde
pandora charms

–>This summer’s bare arm garment styles encourage some very interesting wrist jewelry. Find out what the celebrities are wearing and how to duplicate the look on the cheap.

Postet av kusjiu@gmail.com, lørdag 02. nov / 13:19

profilbilde
seo company

12286225296622479899958384421 82229020966822772 seo 2424550080844145788 company 4323122509858314. 227990 seo company 402287174722122524 big 98 3368310694179686098082859993 seo company 7822874 7802222167122546155922 30676.03620 🙂

Postet av jmubfvx@gmail.com, torsdag 31. okt / 17:35

profilbilde
link building

rVLQqw I really liked your article post.Really thank you! Fantastic.

Postet av link building, lørdag 26. okt / 13:35

profilbilde
link building

RqbN7f I truly appreciate this post. Cool.

Postet av link building, torsdag 24. okt / 09:43

profilbilde
best link build

tawqML Thanks-a-mundo for the blog post.Much thanks again. Fantastic.

Postet av best link build, onsdag 16. okt / 07:45

Legg til kommentar


Tilbake til forsiden!