Kjapp prat | DJ Amir

av Gaute Drevdal lørdag 26. jan / 20:43 | 0 kommentarer

Det er ikke bare bare å være DJ. Som for eksempel at man plutselig kan få en røykbombe i fleisen på spillejobb i Frankrike. Eller at promotøren i Oslo, dagen etter, får motorstopp midt på veien til Gardermoen. DJ Amir er imidlertid en New Yorker etter den gamle skolen, og lar seg ikke stoppe av slikt. Det første vi lurer på når vi tar en kjapp prat med mannen er naturligvis hva som egentlig skjedde i Lille i natt:

– Jeg er faktisk ikke helt sikker. Alt jeg vet er at to karer begynte å dytte hverandre, og at det utviklet seg til en slåsskamp. Dørvaktene prøvde å kaste dem ut, men en av karene kastet fra seg noe som så ut som en brusboks, men som det plutselig begynte å komme masse røyk ut av. Folk fikk panikk og begynte å løpe i alle retninger. Jeg begynte å hoste med en gang. Det var ganske døvt opplegg.

Hvem er idiot nok til å gjøre noe sånt inne på en klubb?
– Skulle jeg også likt å vite. Noen kunne blitt hardt skadet i går natt. Det virker på meg som om folk er ganske ute om dagen.

Enig. Håper det blir litt triveligere tilstander i Oslo i kveld. Det evige spørsmålet: Hva var det i utgangspunktet som fikk deg til å ville bli DJ, tror du?

– Jeg vokste opp med en far og mor som samlet på plater. Søsknene mine også, så jeg hadde alltid musikk rundt meg. Jeg har samlet plater i mer enn 30 år nå, men det er først de siste årene at jeg har begynt å DJe. Det føltes veldig rett å ta musikkinteressen min til et nytt nivå.

Du har vært en del i Europa og spilt, har du ikke? Har du vært i Oslo før?

– Ja, jeg var her i 2006 eller noe sånt med Kon, tror jeg. Dessverre var vi her mindre enn en dag, så jeg fikk ikke egentlig sett noe av Oslo. De siste 10 årene har jeg vært et tredvetalls ganger i Europa som DJ, tror jeg.

Hva er hovedforskjellen på amerikanske og europeiske klubbgåere?
– Hovedforskjellen er at folk har mer peiling, og er mer åpne i Europa, når det kommer til musikk. Folk er villige til å danse til ting de ikke har hørt før. Amerikanske klubbere vil bare høre den samme shiten om igjen, og de liker ikke å høre ting de ikke har hørt før. Det er faktisk ganske forfriskende å være i Europa, fordi jeg får sjansen til å gå mye dypere.

Hva slags musikk føler du mest om dagen?
– Akkurat nå, siden jeg har startet min egen label, og siden jeg har sikret meg rettighetene til Strata Records, hører jeg veldig mye på jazz. Jeg gjenoppdager masse veldig bra jazzmusikk.

Hva gleder du deg mest til å spille i kveld? Og hvordan går det egentlig med hosten?
– Jeg gleder meg til å få spilt noen av de jazza discoskivene mine, og jeg håper at jeg får spilt en del boogie og disco også. Ingen store planer, bare gjøre det som er mest moro. Jeg er fremdeles litt smådårlig etter gassbomben i går, men det forhindrer meg ikke fra å glede meg masse til i kveld!

DJ Amir spiller på Patski Love’s Classic-fest på Badstugata i kveld. Facebook her (gjesteliste til kl 24:00 for attenders).

Bonusintervju: Amir snakker om alles produsenthelt J Dilla:

Kommentarer  

Legg til kommentar


Tilbake til forsiden!
 • Twitter

 • Fikk en bodyspray fra @tonedamli som lukter herlig av pornobransje. #goodiebag #inspirasjon #beauty

  Smuglesning
 • Ny James Blake-singel ble debutert på radio for noen få minutter siden. Hør den her. http://t.co/6X52XlA5

  Smuglesning
 • Grattis til @RealPhilTRich med @P3Urort-seier og spillejobb på @hovefestivalen i sommer! @BAWSgang

  Smuglesning
 • Of Norway Live! g-Ha & Olanskii, Finnebassen & Alex & Celius, Jan Steigen & Mc Kaman, Jan @Smuglesning @nattogdag @730no

  jaegeroslo
 • i kveld: RETRO pres: SEX TAGS MANIA m. SKATEBÅRD live + BJØRN TORSKE live + SOTOFETT & FETTBURGER @730no @Smuglesning @nattogdag

  jaegeroslo
 • Se mer på Twitter! ▸